BİLGİ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK ATLAMA SINAVI PROGRAMI

Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı Programı İçeriği


1 –  Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı  ( Bireysel – Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı Özel  Ders )
2 –  Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı  ( 4 kişi – Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı Grup Dersi )

 

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK ATLAMA SINAVI PROGRAMI

BİLET şeklinde yada Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı şeklinde isimlendirilen Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı iki kısımdan ibarettir.  Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı birinci  kısım ( BİLET 1. evre  ) dil bilgisini ( Gramer ), yazım ( reading ) ve okuduğunu kavrama ( reading ) yeteneklerini Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavında ölçen çoktan seçmeli bir düzey belirleme  sınavıdır.  Bu sınavdan 50 puan ve üzerinde  alan öğrenciler, Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı ikinci bölüm ( BİLET 2. evre ) sınavına  katılmaya hak kazanırlar.

BİLET şeklinde yada Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı şeklinde isimlendirilen Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı için eğitimini verdiğimiz , BİLET 2. aşama, yani  Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık Atlama Sınavı,  iki gün içinde gerçekleştirilen ve öğrencilerin konuşma, okuma ve yazma yeteneklerini denetleyen ve BİLET şeklinde yada Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı şeklinde isimlendirilen Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavında değerlendiren  bir yeterlilik sınavıdır. BİLET şeklinde yada Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı şeklinde isimlendirilen Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavının  ilk günü konuşma becerisi, ikinci günü  okuma ve yazma yetenekleri sınava tabi tutulur.  BİLET 2. safha sınavından 60 veya bu puanın  üzerinde puan alan öğrenciler Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı şeklinde isimlendirilen Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı bölümlerine başlayabilirler. 

 

–  BİLET 2. Aşama – Speaking Section

Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavının konuşma kısmının sınav içinde  % 25 oranında bir ağırlığı vardır.

 Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık Atlama Sınavına her öğrenci tek başına  dahil olur ve sınavda bulunan 2 öğretim görevlisinin kendilerine sordukları sorulara  cevap verirler. Her öğrenciye ortalama 4 – 5 dakika zaman verilir ve öğrenciye yapmaktan hoşlandığı konular,  medya ile ilgili konular  gibi her bireyin  hakkında bir şeyler bilmesi o gereken  umumi konulardan seçilen bir konu hakkında ortalama 4 – 5 soru  sorulur.

Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavında okuma parçası ile ilgili sorular metin içerisindeki bilgi akışıyla aynı sıradadır. Okuma parçasının içindeki ayrıntıları ( örneğin; iki fikir/olay vs. arasındaki bağlantı, karşılaştırma, sebep /sonuç, avantaj / dezavantaj, metinden örnek verme; metindeki bilgilerden yola çıkarak akıl yürütme ) sorulabilir.

Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavında özet ve cümle tamamlama bölümlerinde belirtilen kelime sınırlamalarına uyulması gerekmektedir. Sorunun 3 – 4 kelime ile cevaplanması beklenirse yanıt ona göre olacaktır.

 Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık Atlama Sınavının  yazım bölümünde verilen  konu, okuma bölümündeki metinle ilintili olacaktır. 


–  BİLET 2. Aşama – Yazma Bölümü

Yazma bölümünün Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık Atlama Sınavı içindeki ortalama değeri % 40’tır.

Bilgi üniversitesi İngilizce hazırlık Atlama Sınavının Bu bölümünde yaklaşık 300-350 kelime uzunluğunda bir kompozisyon yazmanız beklenir.

Soruda size bir konunun avantajı / dezavantajı, sonuçları / sebepleri, yararları / zararları vb. ile ilgili fikirleriniz sorulabilir. Soruda size bir konunun sebepleri sorulduğu halde siz sonuçları yazarsanız, kompozisyonunuz soruyu cevaplamadığından dolayı değerlendirmeye alınmayacaktır.