Yds Exercises  (Yds Çalışması)

İngilizce, Yds Exercises ( Yds Çalışması)

 1 –  İngilizce Dersleri ( Bireysel – Özel  İngilizce Dersleri  )
2 –  İngilizce Dersleri ( 4 kişi ile yapılan grup İngilizce Dersleri  )

 

1 ) Part of its success was…………it was sold in retail stores instead of electronics stores.

A) although
B) whereas
C) because
D) even if
E) in case

2 ) Upgrade capability for the Apple II was granted by internal expansion slots, ………… the C64 had only a single external ROM cartridge port for bus expansion.

A) when
B) once
C) as soon as
D) in order that
E) while

3 ) ………..demand for the C64 dropped off in the US by 1990, it continued to be popular in the UK and other European countries.

A) Once
B) Although
C) Unless
D) In case
E) As long as

4 ) ……….. a child, young Alexander displayed a natural curiosity about his world, resulting in gathering botanical specimens as well as experimenting even at an early age.

A) So long as
B) Whatever
C) Although
D) Even if
E) As

5 ) …………..being normally quiet and introspective, he reveled in mimicry and “voice tricks” akin to ventriloquism that continually entertained family guests during their occasional visits.

A) Despite
B) Qwing to
C) Because of
D) In addition to
E) Whenever

6 ) His main interest remained in the sciences, especially biology, ……… he treated other school subjects with indifference, to the dismay of his demanding father.

A) so
B) for
C) since
D) so that
E) while

7 ) ………… he was born “Alexander”, at age 10, he made a plea to his father to have a middle name like his two brothers.

A) Because
B) Although
C) Yet
D) Once
E) Unless

8 )  ………… I had been able to read German in those days, I might never have commenced my experiments.

A) Even though
B) Unless
C) As soon as
D) If
E) As

9 )  In part this was ……….. the uniform dress issued to the rank and file was considered a form of livery the mark of a servant and demeaning to members of the social class from which officers came.

A) when
B) before
C) once
D) as
E) because

10 ) Soon ……….. being awarded US$145,000 in a work-related-injury lawsuit against New York Central Railroad on 14 February 1968, Hutton Gibson relocated his family to West Pymble, Sydney.

A) untill
B) since
C) because
D) as much
E) after

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1 ) C
2 ) E
3 ) B
4 ) E
5 ) A
6 ) E
7 ) B
8 ) D
9 ) E
10 )E

 

Yds Exercises (Yds Çalışması)